tirsdag den 20. december 2011

Jødekager og Julemandensknapper


SÅ er det snart jul - og til jul hører småkager...

Julemandens Knapper: (Dem med syltetøj) ca. 30 stk.

250g.      Hvedemel
50g.        Flourmelis
2 spsk.    Vand
175g.      Smør (fra køl i stk.)
1/2 dl.     Tyttebær el. Hindbær Syltetøj

Mel, Flourmelis, Vand og Smør røres sammen, trilles til små kugler der flades lidt ud. Lav en fordybning med en finger og kom en klat syltetøj i Fordybningen.

Bages ved 200 gr. i ca. 10-12 min. i toppen af ovnen.


Jødekager:

250g.      Hvedemel
1/2 tsk.   Hjortetaksalt
150g.      Smør (Fra køl i stk.)
100g.      Sukker
1             Æg

Pensling og Pynt:

1 Æg, Kanel, Sukker og evt. Smuttede hakkede Mandler.

Mel og Hjortetaksalt blandes, Fedtstoffet smuldres i. Sukker æltes ind i og dejen æltes færdig med ægget. Dejen skal helst hvile koldt et par timer inden udrulning.

Udrulles tyndt, udstikkes, pensles med æg, drysses med kanelsukker og evt. hakkede mandler.

Bages ved 200gr. i ca. 5 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar