fredag den 9. december 2011

Hindbærsnitter

Brødstykkerne klar til marmelade
Færdige hindbærsnitter med forkert krymmel - men skidt det hele smager vel af sukker.


























































Hindbærsnitter er et hit hos mange... de er nemme at lave og smager bedst friske (dagen efter):

Dej:

70g       Flourmelis
             Kornene fra 1 god vanillestang
150g     Blødt smør
250g     Hvedemel
1 tsk     Bagepulver
0,5dl     Vand

Fyld:
200g    Hindbærmarmelade

Pynt:
            Glasur af ca. 200g Flourmelis og krymmel (helst små sukkerkugler i pastelfarver)

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kornene mases nu sammen med en spsk. af flourmelisen, så kornene skiller sig ad. Vanillemassen, resten af flourmelisen, smøren, hvedemel og bagepulver æltes sammen - slut med vandet og ælt til dejen er glat.

Dejen er lettest at arbejde med hvis den lige får lov at hvile 1/2 times tid i køleskabet. 

Den kolde dej trilles til en tyk lang pølse og udrulles til et stort rektangel på ca. 20 x 30 cm. Det skæres herefter til 2 ens strimler af ca. 8 x 28 cm. De skal helst være helt ens. De ens strimler bages ved 200 gr. i ca. 10 min. De er ret lyse i det når de er færdige. Afkøl strimlerne helt og smør op med rigelig hindbærmarmelade.

Afslut med et tyk lag glasur og krymmel. Stil dem i køleskabet til dagen efter - skær ud og spis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar