fredag den 9. december 2011

Honningkagehjerter

Hjerter klar til at komme i ovnen
Færdigbagte til afkøling
Overtrukket og til tørre
De fine færdige hjerter



Du skal bruge:

  • 300 g    brun farin
  • 300 g    honning - evt. flydende akaciehonning
  • 250 g    smør
  • 4            æg
  • 2 tsk      stødt kanel
  • 1,5 tsk   stødt nellike
  • 2 tsk      stødt ingefær
  • 1 kg       hvedemel
  • 2 tsk      hjortetaksalt

150g.    Chokolade til overtræk

Smelt farin, honning og smør og lad massen afkøle. 
Pisk de hele æg og krydderier i massen. Sigt mel med hjortetaksalt og ælt dejen godt igennem på køkkenbordet. Stil nu dejen koldt i køleskabet i nogle timer. 

Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse - stik ud med små og store hjerteforme og bag kagerne til de er gyldne. ca. 8-10 min. ved 180gr. så er de bløde og lækre. 

Afkøl kagerne og overtræk dem med chokolade.

Honningkager smager bedst nogle dage efter de er bagt. Stil dem i en dåse i fadeburet - hvis du ikke har et sådant kan køleskabet bruges :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar