tirsdag den 20. december 2011

Baltiske klejner


Som i alt andet Baltisk - stå Vodka øverste på menuen... så selvfølgelig er de også lavet på Vodka :)
(Nå, fordommene til side og frem med opskriften ;) )

250g      Hvedemel
1 knsp   Natron
1 knsp   Salt
50g        Smør
1,25 dl.  Creme Fraiche 38%
1 spsk.   Eddike
1/2 dl.    Vodka (Jeg brugte Vodka Kurant)

1 pk       Palmin el. Svinefedt til kogning
              Flourmelis til pynt.

Mix natron og salt i melet, tilsæt smør i mindre stykker sammen med creme fraiche, eddike og vodka - ælt det hele sammen til en god masse. Læg film over og lad den hvile i køleskabet i 2 timer.

Rul dejen ud på et let melet bord i en passende tykkelse (2-4 mm.) og skær dem i stykker med en klejnespore. Formes lidt i S form (Jeg gjorde det forkert og formede dem som rigtige klejner - de skal være mindre end mine og S formede). 

Når alle er formede, koges de i en gryde med meget varmt fedt. Når det syder om enden af en tændstik er det varmt nok.

Læg klejnerne på et fedtsugende papir, og server dem ny kogte drysset med flourmelis - de er ikke ret gode at gemme, men smager himmelsk hvis de spises med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar