tirsdag den 1. november 2011

Mariehøne kage


Den fine fine Mariehøne er klar til at flyve :)
Udgangspunktet er en alm. chokoladekage.
Smurt med hindbærmousse

Pakket i film og skal sove i køleskabet natten over.
Smurt op med kakaosmørcreme og klar til pyntning


Dagens kage blev en Mariehøne(Dybt inspireret fra kagekonen.com), Malthe fylder 4 år på lørdag og jeg synes lige at jeg trængte til at øve mig inden det endelige slag skal slåes i weekenden :)

Udgangspunktet for denne Mariehøne er en Choko-Appelsin kage:
75g   Blødt smør
300g Sukker
2       Æg
300g Mel
50g   Kakao
2dl    Appelsinjuice
1tsk   Natron
1tsk   Bagepulver.

Mixes til en jævn dej, kommes i en smurt form (passer til str. alm. springform el.lign.)
Bages i forvarmet 160gr. alm. ovn (ikke varmluft) i ca. 45 min.

Fyldet blev en hindbærmousse:
300g   Frosne Hindbær (Optøet)
1 spsk Sukker
Kornene fra en hel vanillestang
2 dl. Yoghurt Naturel
3/4 l. Piskefløde.
et skvæt cognac

Bærrene optøes og blandes med sukker og vanille, yoghurten vendes i og det samme gør den stift piskede fløde (Det skal være lige inden det bliver til smør). Køles mens kagen bager færdig og køler.

Kagen flækkes på midten, formen fores med film og øverste kagedel ligges igen ned i - krydres med et skvæt cognac og moussen kommes på i et godt lag. Nederste kagelag får samme tur med Cognac'en og ligges herefter oveni. Kagen filmes færdig og stilles i køleskab til dagen efter.

Det er vigtigt at smøre kagen op hvis man vil overtrække den - ellers risikerer man at frugtfyldet smelter fondanten - og det er jo ikke ligefrem meningen.

Jeg bruges denne kakao smørcreme:
90g Blødt smør
4 dl. Flourmelis
1 dl. Kakao
1/2 dl. Mælk
2 tsk. Vanillesukker.

Piskes sammen med håndmixeren til den er lind. Det tager lidt tid at smøre kagen op, men det er det værd.

Herefter er kagen klar til at blive pyntet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar