torsdag den 13. oktober 2011

KanelBullar / KanelSnegle

Lidt forsinket og så alligevel i anledning af KanelBullens dag i Sverige, blev der bagt KanelBullar - I princippet er det fuldstændig det samme som KanelSnegle og så alligevel med et tvist.

Der bliver ca. 45 stk. ud af portionen.

Man skal bruge:
150g    Smør el. Margarine
5 dl.     Mælk
50g      Gær
0,5 tsk. Salt
1 dl.      Lys Sirup
0,5 dl.   Rørsukker
2 tsk.     Stødt Kardemomme
13 dl.    Hvedemel (+ del løse)

Remonce:
150g     Blødt Smør
1 dl.      Rørsukker
2 spsk.  Stødt kanel

Æg til pensling og Svensk Perlesukker til pynt. (Dansk perlesukker ser ikke ud på samme måde)

Smøret smeltes i en gryde og mælken tilsættes så hele blandingen er ca. 37 gr. varm. Gæren smuldres og mælkeblandingen hældes over, rør til gæren er opløst. Tilsæt herefter salt, sirup, sukker, kardemomme og 3/4 af melet. Ælt dejen til den er glat og smidig.

Dejen skal hæve til ca. dobbeltstørrelse og det tager ca. 20-30 min.

Imellemtiden blandes remoncen.

Når dejen er hævet deles den i 2, rul den ud til et rektangulærtstykke, dejen skal være 2-3 mm tyk. Smør remoncen på og fold dejen sammen af 3,5 gang, på den lange led. Skær den i passende stykker, tvist hver enkelt og kom 'Bullen' i en papirsform.

Så skal de hæve ca. 30 min. og lad her ovnen varme op til 225 gr. Efter endt hævning pensles de med æg og strøes med perlesukker.

De skal bage ca. 12-15 min.... til de er fine og ser lækre ud :)


Dejen efter hævning og remoncen.
Den foldede dej skåret i skiver.
Klar til at hæve 2. gang.
Lige kommet ud af ovnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar