torsdag den 17. november 2011

Kaj Kager


Mazariner klar til creme
Opsprøjtet med jordbærcreme
De færdige Kaj Kager
Jeg havde for længe siden lovet drengene Kaj Kager - og hvad man lover skal man holde, så derfor måtte jeg jo igang.... hold op hvor tager det laaaaang tid (5 timer at lave 25 kager :( )

Mazarinbunden laves sådan her:

250g Smør
250g Sukker
3       Æg
150g Hvedemel
50g   Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver
50g   Hakkede Mandler
,5 dl. Kogt Vand
2 tsk Mandelessens

Smør og Sukker røres sammen til det er cremet, tilsæt herefter et æg ad gangen og pisk samtidig ved højeste hastighed. Tilsæt Hvedemel, Kartoffelmel og Bagepulver og til sidst mandler, vand og essens.
Kom dejen op i en stor smurt bradepande og fordel den godt - ligesom hvis du skulle lave en lagkagebund. Bag den til den er gylden ca. 25 min ved 175 gr. Den er først færdigbagt når der ikke hænger noget fast på en prøvegaffel.

Lad den køle af inden de udstikkes.

Smørcremen:

5         Past. Æggehvider
60g     Sukker
250g   Sukker
0,6 dl. Vand
500g   Blødt smør
1 ps.    KageMousse med jordbærsmag (Fx. Dr. Oetker)

Æggehviderne piskes stive og 60g Sukker tilsættes. Det resterende sukker og vandet koges ind til en tyktflydende sukkerlage. Sukkerlagen piskes i en tynd stråle ind i æggemassen ved høj hastighed. Fortsæt med at piske til massen er næsten kold. (Smøret må ikke smelte når det tilsættes).
Tilsæt det kolde smør og pisk indtil massen er ensartet. Tilsæt kagemousse og rør til det er godt inde i massen.

Overtræk:

500g Marcipan
         Grøn Konditorfarve
         Rød Konditorfarve
         Lidt farvet fondant /alternativt kan chokoladeknapper og Glasur bruges til øjne.

En lille klat tages fra og farves rød til tunge, resten farves grøn - kan fx. gøres nede i en lukket frostpose, så sviner det ikke så meget. Opbevar Marcipanen i en pose så det ikke bliver tørt.

Sådan samler du kagen:

Udstik små runde kager - jeg brugte en lille rund småkage udstikker ca 5 cm i diameter. Kom smørcremen i en sprøjtepose og sprøjt et passende højt lag på bunden. Du kan stille den i køleskabet efterhånden som de er opsprøjtede, så er de nemmere at overtrække bagefter. 
Tag en kugle grøn marcipan og rul den ud på et stykke husholdningsfilm, så er det nemmere at flytte rundt på. Læg den udrullede marcipan hen over smørcremen og skær det overskydende væk (Alt marcipanen skal bruges, så smid ikke noget væk og gris det ikke til med smørcreme.) Lav munden ved at skære et snit der hvor du synes det passer og lav øjne og tunge.


7 kommentarer:

  1. Superfine Kajkager. Kunne du mon næste gang (!) stikke marcipanen ud med en kolonneform i passende diameter? Tænker, at det ville spare lidt tid og også mindske faren for creme på marcipan.

    SvarSlet
  2. Ikke skidt tænkt derovre på Samsø ;)

    SvarSlet
  3. Hej! Flotte kager :O) Jeg vil prøve at gøre dig kunsten efter: MEN jeg er lidt i tvivl om det der moussehalløj! Skal det blandes i DIREKTE fra posen, eller skal det blandes/piskes først? Mvh Stine og på forhånd tak!

    SvarSlet
  4. Hej Stine...
    Tak :)
    Kagemousse pulveret kommes i som det sidste i smørcremen, efter de andre ingredienser er pisket sammen. Det er vigtigt at massen er kølet noget af inden smøret og moussepulveret tilsættes, hvis smøret smelter bliver det ikke en fast masse, men en blævret omgang :(
    Håber at dette kan hjælpe dig lidt på vej :)

    SvarSlet
  5. Hvor er det fantastisk! Jeg må i gang i morgen (tidlig)-yngstemanden har fødselsdag og er huuuugh Kaj-fan! Vi venter kun(!?) 25 gæster over middag, så hvis jeg skal bruge 5 timer på det.. bumbumbum. Håber det lykkes! Tak for hjælpen!

    SvarSlet
  6. Ja det er bare op og igang :) det skal nok lykkes... Og tillykke med ham
    /Heide

    SvarSlet
  7. hej jeg ville spørger om man kan bruge kagecreme istedet for smørcremen

    SvarSlet