lørdag den 26. november 2011

Rainbow Cake (Regnbue Kage)

Ugens kage blev Rainbow Cake - en meget amerikansk kage opfundet af kagebloggeren Whisk Kid.
Kagen ligges sammen lag for lag og opsmøres med 'crumble coating'
Æggehviderne til smørcremen inden smør tilsættes.
Den færdige smørcreme
Færdig kage, klar til servering
Et stykke af Regnbuen :)

Til selve kagen skal du bruge:

8 dl.    Hvedemel
4 tsk.  Bagepulver
,5 tsk. Salt
250g   Blødt smør
5,5 dl. Sukker
5         Past. Æggehvider
2 tsk.  Vanille essens
3,5 dl. Mælk
Pasta farver i de ønskede nuancer. (Kan købes i specialforretninger og på nettet)

Opvarm ovnen til 175 gr. og klargør så mange springforme (eller runde forme i samme størrelse) ved at smøre dem godt med margarine el. lign og stil dem til side så de er klar.

Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål og stil denne til side. I en skål til elektrisk røremaskine med 'flad-mixer/paddle' røres smør og sukker sammen til en cremet masse. Tilsæt æggehviderne en af gangen og rør til det er kommet godt ind i. Tilsæt essensen og rør til det er en samlet masse. Tilsæt melblandingen og mælk skiftevis lidt af gangen, startende med mel og med mælken som det sidste. Rør til du har en god masse.

Vej dejen ud i 6 lige store portioner (Start med at veje din skål uden indhold, vej den stå efter dejen er lavet og divider vægt efter, minus vægt før med 6) Kom farve i hver skål så de har den ønskede farve, den skal være rimelig kraftig. Bag hvert kagelag for sig i sin egen form -hvis du kun har en form betyder det 6 gange bagning :) - De skulle have ca. 12 min. i min ovn.

Lad kagerne køle af enkeltvis på hvert sit stykke bagepapir - de skal køle ca. 5 min før du tager dem ud af formen.

Så er det tid til Smørcremen, som er med citron smag. - Til denne skal du bruge:

Til fyld og 'crumble coat':
9          Past. Ægeghvider
4 dl.     Sukker
500g    Blødt Smør, delt i små stykker og opvarmet til stue temperatur.
1 spsk. Vanillesukker
9 tsk.    Citronsaft

Til Overtræk:
5          Past. Æggehvider
2,4 dl.  Sukker
250g    Blødt Smør, delt i små stykker og opvarmet til stue temperatur.
2 tsk.    Vanillesukker
8 tsk.    Citronsaft

Kog æggehvider og sukker i en lille gryde ved mellem varme, ved konstant omrøring indtil sukkeret er helt opløst. Flyt det over i en skål til elektrisk røremaskine med pisker påsat, og pisk på højeste hastighed indtil massen danner toppe og har nået stuetemperatur igen (det er vigtigt så smøret ikke smelt helt). Skru maskinen ned til mellem hastighed og tilsæt smøret en klump af gangen og pisk godt efter hver enkelt. (På et tidspunkt vil du synes det ser forkert ud, men forsæt endelig med at piske - det er rigtig nok )

Når al smøret er kørt ind i æggemassen skift over til 'flad-mixer/paddle', kør hastigheden op på max igen og mix i ca. 5 min. Herefter tilsættes vanillesukker og citronen lidt ad gangen.

Opsmør kagen, sæt den i køleskabet i ca. 30 min. - imens kan du rengøre alt brugt til fyld og lave den nye portion til overtrækket.

Kagen er meget amerikansk, hvilket vil sige enormt sød og med rigtig meget smør - den smager godt i meget tynde stykker og helt kold. - og så er den jo bare utrolig flot. :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar