lørdag den 5. januar 2013

Strawberry Cheesecake

 Denne Manhattan-style-strawberry-cheesecake er lidt tung i det, men meget dejlig.

Bund og Creme:
200 g digestive kiks, let knuste 
75 g hvid chokolade, hakket
75 g mandler med skal
100 g smør, smeltet og afkølet lidt
400 g mascarpone
4½ dl creme fraiche 38%
130 g rørsukker
2 æg
Korn af 1 stang vanilje

Jordbærsauce:
250 g jordbær

1/4 dl vand
75-100 g sukker
½ stang vanilje
Lidt citronsaft
1 spsk. maizena 
1 spsk. varmt vand

Kom let knuste kiks og hele mandler i en foodprocessor og kør, til kiksene er knuste. Mandlerne behøver ikke at være fint malede. Hæld indholdet i en skål. Tilsæt hakket chokolade og smeltet smør, rør det sammen, så smørret er ligeligt fordelt i kikse-massen.

Hæld blandingen i en let smurt springform og pres det godt sammen. Kom mascarpone, 2 æg, 75 g sukker og korn af ½ stang vanilje ned i en blender og kør, til det er en glat masse. Hæld det over kiksebunden.

Sæt i en forvarmet ovn (ikke varmluft) ved 190 grader i ca. 20 minutter, eller til massen er stivnet.
Tag den ud af ovnen og lad den køle en anelse af. Lad ovnen være tændt. 

Bland creme fraiche med 55 g sukker og korn af ½ stang vanilie. Hæld det ud over kagen og stil den tilbage i ovnen i endnu 10 minutter. Lad kagen køle lidt af, inden den sættes i køleskab i ca. 6-8 timer eller natten over.

Jordbærsauce:
Kom jordbærrene i en gryde sammen med vand, vaniljekorn og den tomme ½ vaniljestang. Varm det langsomt op, til det kommer i kog. 


Tilsæt sukker (brug 75 g eller 100 g, alt efter hvor sødt det ønskes), og lidt citronsaft. Lad det koge i ca. 5 minutter og smag til. 

Pisk maizena ud i det varme vand og kom det i jordbærrene under omrøring, lad det koge igennem ½-1 minut. Fisk den halve stang vanilje op, og lad det så køle af. Når det er koldt, lægges det på den kolde cheesecake, og så er den klar til servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar