lørdag den 5. januar 2013

Solbær/Lime Cheesecake



Uhhm denne cheesecake er fantastisk til en varm sommerdag med et glas kølig champagne :)

Bund
150 g smør
300 g digestive kiks 
smør og sukker til formen

Creme
4 blade husblas
400 g flødeost naturel 
1 lime, saften og revet skal heraf
1½ dl cremefraiche 18 % 
125 g flormelis
4 dl piskefløde

Gelé
3 blade husblas
3 dl solbærsaft

Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene fint (det kan sagtens gøres i hånden – ellers brug en foodprocessor, hvis du synes det er nemmere). Rør kiksene samme med det smeltede smør. Smør en springform af ca. 22 cm i diameter med lidt smør. Kom kiksemassen i bunden, og pres den godt sammen – ca. ½-1 cm op ad kanten. Bag kiksebunden 15-20 min ved 200 grader, indtil den er gylden på overfladen. Tag den ud af ovnen og afkøl. Denne bund kan godt have en tendens til at blive lidt tør, men hvis den piftes lidt op med noget hakket hvid chokolade, så er den et hit.

Udblød husblassen i en skål med koldt vand. Tag husblassen op af vandet, og kom det i en skål som tåler varme, og smelt husblassen over vandbad.
Rør flødeost, limesaft, limeskal og cremefraiche sammen med flormelis, til det er en jævn masse i en skål. 

Sigt husblassen i cremen, og rør det hurtigt sammen. Pisk fløden til skum og vend den i flødeostcremen.

Kom flødeostcremen i formen ovenpå den bagte kiksebund, og smør den ud i et jævnt lag. Sæt kagen i køleskabet. 

Udblød husblas til geleen i en skål med koldt vand. Bring solbærsaft til kogepunktet – tag gryden af varmen, og tilsæt det udblødte husblas under omrøring i den varme væske. Afkøl solbærgeleen til den er finger-varm, og hæld den over flødeostecremen og sæt kagen i køleskabet 3-4 timer til cremen har sat sig. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar