tirsdag den 11. september 2012

Yoghurt Chokoladekage med Saltet-Karamel Frosting

Så blev det igen tid til at få en kage på bloggen, det er jo ikke meget der er sket på det sidste.

Denne kage smager meget bedre end den ser ud og det siger ikke så lidt...

Yoghurt Chokoladekage:

Du skal bruge:
5 dl. Hvedemel
6,25 dl. Sukker
1,9 dl. Usødet Kakao
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Havsalt
2,5 dl. Rapsolie
2,5 dl. Yoghurt naturel
3,75 dl. Vand
2 spsk. Ren eddike
1 spsk. Vanille essens
2 Æg

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, tilsæt olie og yoghurt - pisk til det er en samlet masse. Tilsæt herefter vandet lidt ad gangen. Herefter eddike og essens, pisk til massen er ensartet. Afslut med æggene og pisk lige så længe du orker. 

Husk at smøre formen meget grundigt. (Passer fint i en alm. springform ca. 5 cm høj efter bagning, eller 2 hvis den skal bruges som lagkage)

Bages ca. 35 min (hvis den er delt i 2) ved 175 gr.

Saltet Karamel Frosting:

Du skal bruge:
2,5 dl. Sukker
4 spsk. Vand
2 spsk. Lys Sirup
1,25 dl. Piskefløde
2 spsk. Smør
0,5 tsk. Citronsaft
0,5 tsk. Havsalt

100g Smør
200g Friskost
500g Flourmelis

Karamel tager tid og god karamel kræver tålmodighed...

1. Mix sukker, vand og sirup i en mellemstørrelse gryde, helst med en træske. Sæt det på blusset ved middelvarme og rør indtil sukkeret er helt opløst.
2. Læg låg på gryden og lad det koge ved medium varme i 3 min. 'Sving/Roter' indholdet i gryden engang imellem for at det ikke brænder på, men uden at lette på låget.
3. Fjern låget skru lidt op og få det til at koge helt op.
4. Rør ikke mere i gryden herfra, men 'Sving/Roter' istedet indholdet let rundt engang imellem, og kog indtil massen er rav farvet (Gylden/Orange) - Fjern gryden fra blusset og lad den hvile i 30 sek.
5. *FORSIGTIG* Tilsæt nu fløden, den vil starte med at ligge sig ovenpå massen, men så snart du rør i den vil den boble ret voldsomt op. Rør til massen er ensartet.
6. Tilsæt nu smør, citron og salt og rør til det er en helt ensartet masse. 
7. Kom massen over i en beholder og lad den sætte sig.
8. Når den er relativt afkølet er den klar til at komme i frostingen.

9. Lav frostingen ved at røre smør og friskost sammen med ca. 2 dl. flourmelis, tilsæt karamellen og herefter resten af flourmelis. Tilsæt evt. mere flourmelis, indtil frostingen har den ønskede konsistens.

Smør frostingen på den afkølede kage og server :)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar