På vej i toget mod kursus med FDF kan jeg da lige nå at fylde endnu en opskrift på :)
Denne gang er det citronmåne ala brdr. Price
Denne opskrift er nok til 2 springforme eller 1 meget tyk kage i 1 springform.
Dej:
500g Smør (fra køl i mindre stykker)
500g Sukker
500g. Hvedemel
8. Æg
1/2 tsk. Bagepulver
3 tsk. Vanillesukker
Saften fra 1 Citron
Skallen fra 2 Citroner
Glasur:
Flourmelis så det passer
Saften fra 1 Citron
Gul konditorfarve
4 dråber smeltet smør
Smøret røres blødt, sukker drysses i under omrøring. Æggene tilsættes et af gangen. Mel, bagepulver og vanillesukker sigtes i dejen. Til slut tilsættes citron saft og revet skal.
Dejen kommes i smurt springform og sættes i kold ovn til 165 gr.
Bages ca. 40 min hvis delt i 2 forme og ca 1 t. og 15 min. hvis i 1 form.Dejen skal lige præcis ikke sidde fast på testpinden.
Den afkølede kage pyntes med glasur og serveres.
Denne gang er det citronmåne ala brdr. Price
Denne opskrift er nok til 2 springforme eller 1 meget tyk kage i 1 springform.
Dej:
500g Smør (fra køl i mindre stykker)
500g Sukker
500g. Hvedemel
8. Æg
1/2 tsk. Bagepulver
3 tsk. Vanillesukker
Saften fra 1 Citron
Skallen fra 2 Citroner
Glasur:
Flourmelis så det passer
Saften fra 1 Citron
Gul konditorfarve
4 dråber smeltet smør
Smøret røres blødt, sukker drysses i under omrøring. Æggene tilsættes et af gangen. Mel, bagepulver og vanillesukker sigtes i dejen. Til slut tilsættes citron saft og revet skal.
Dejen kommes i smurt springform og sættes i kold ovn til 165 gr.
Bages ca. 40 min hvis delt i 2 forme og ca 1 t. og 15 min. hvis i 1 form.Dejen skal lige præcis ikke sidde fast på testpinden.
Den afkølede kage pyntes med glasur og serveres.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar