![]() |
Brødstykkerne klar til marmelade |
![]() |
Færdige hindbærsnitter med forkert krymmel - men skidt det hele smager vel af sukker. |
Hindbærsnitter er et hit hos mange... de er nemme at lave og smager bedst friske (dagen efter):
Dej:
70g Flourmelis
Kornene fra 1 god vanillestang
150g Blødt smør
250g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
0,5dl Vand
Fyld:
200g Hindbærmarmelade
Pynt:
Glasur af ca. 200g Flourmelis og krymmel (helst små sukkerkugler i pastelfarver)
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kornene mases nu sammen med en spsk. af flourmelisen, så kornene skiller sig ad. Vanillemassen, resten af flourmelisen, smøren, hvedemel og bagepulver æltes sammen - slut med vandet og ælt til dejen er glat.
Dejen er lettest at arbejde med hvis den lige får lov at hvile 1/2 times tid i køleskabet.
Den kolde dej trilles til en tyk lang pølse og udrulles til et stort rektangel på ca. 20 x 30 cm. Det skæres herefter til 2 ens strimler af ca. 8 x 28 cm. De skal helst være helt ens. De ens strimler bages ved 200 gr. i ca. 10 min. De er ret lyse i det når de er færdige. Afkøl strimlerne helt og smør op med rigelig hindbærmarmelade.
Afslut med et tyk lag glasur og krymmel. Stil dem i køleskabet til dagen efter - skær ud og spis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar