(billeder af den færdige kage kommer imorgen... :) )
Du skal bruge: en bund, peanuts, noget karamel
og et tykt overtæk af chokolade.
og et tykt overtæk af chokolade.
Bunden:
ca. 200g Blødt Smør
4 dl. Hvidt Sukker
3 Æg
4 dl. Hvedemel
1,5 tsk. Bagepulver
300g Saltede Peanuts
Sukker og Smør piskes godt sammen
(ca. 5-7 min i en røremaskine)
(ca. 5-7 min i en røremaskine)
Tilsæt Æg et af gangen og rør godt imellem, gerne 3-4 min.
Så bliver dejen let og luftig.
Så bliver dejen let og luftig.
Vend herefter Mel og Bagepulver i dejen, helt stille og roligt.
Kommes i en bradepande ca. 25 x 30 cm,
Peanuts drysses over i et godt lag
Peanuts drysses over i et godt lag
og kagen bages ved 200gr. i 20-25 min.
Karamel:
( Den oprindelige opskrift er kun med en slags,
men min version er med 2 :P )
men min version er med 2 :P )
Mørk Karamel:
50g Sukker
2 tsk. Vanillesukker
1 dl. Lys Sirup
1 dl. Fløde
2 spsk Kakao
Lys Karamel:
50 g. Sukker
2 tsk. Vanillesukker
1 dl. Lys Sirup
1 dl. Fløde
evt. 1 knsp. Havsalt
Alt til karamellen kommes i en gryde og
koges op ved jævn varm i 8 min.
koges op ved jævn varm i 8 min.
(Dette gøres i 2 forskellige gryder
hvis man ønsker 2 salgs karamel ;) )
hvis man ønsker 2 salgs karamel ;) )
Når kagen er bagt (Tjekkes med kødnål - er færdig når der ikke længere sidder dej på nålen) afkøles denne og karamellen i ca. 10 min. Herefter fordeles karamellen over kagen så nu skal køle helt af.
200g Lys overtrækschokolade smeltes og kagen overtrækkes, så er det bare at vente til kagen er helt kølet af inden den er klar til at spise.
Kagen inden den overtrækkes med Lys Chokolade. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar