![]() |
Marcipanen klar til at komme i ovnen |
![]() |
Den bagte marcipan sprøjtet op med flødebolle massen ( Det blev ikke så kønt, men det er vel smagen der tæller) |
![]() |
De færdige flødeboller til tørring... |
Jeg troede egentlig at det ville være svært at lave flødeboller, men det blev overspringshandlingen i går aftes istedet for at få styr på regnskab... ikke så heldigt, men det var hyggeligt :)
De er taget direkte fra Odense Marcipan og laves på denne måde, nedskalleret til hvad jeg brugte:
Flødeboller med Marcipanbund : 24 stk.
400 g Marcipan
240 g sukker
0,8 dl vand
120 g past. æggehvider
200 g overtræks chokolade
MarcipanbundeEn rulle marcipan skæres i 24 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i ca. 7 min.
Flødebolle masse
240 g sukker og 0,8 dl vand koges op og koger i 5 min.
(Skal have en temp. på ca. 120gr.og se let gylden ud)
120 g past. æggehvider piskes let på medium hastighed og sukkerlagen tilsættes, direkte fra blusset, langsomt under omrøring. Massen piskes stiv med en hånd-mikser ved middel hastighed i ca. 15 min.
Massen sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose/engangssprøjtepose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade og let lysebrune på toppen.
Efter afkøling pensles flødebollerne med tempereret overtrækschokolade.
Holdbarhed er 3 dage ved 10-12 °c
Halvdelen af massen kom jeg nogle frysetørrede hindbær i og pyntede med dem på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar